Mijn naam is Saskia Smit, kynologisch instructeur bij hondenschool Erve Hond.

 

Gek op dieren, waarvan een hond heel vaak op mijn verjaardagslijstje stond. 

Dus toen ik de deur uitging kwamen er al gauw honden in mijn leven. Dat waren maltezers en een boomertje waar ik nooit mee naar cursus ben geweest. Als ik daar aan terug denk dan heb ik heel wat fouten gemaakt jammer genoeg.

Inmiddels in het bezit van een kruising Mechelse herder X Border Collie teefje, Joy en een Australian Shepherd reu, Houston. Toen ik Joy kreeg ben ik begonnen met lessen op een hondenschool. Toen zij slimmer bleek dan ik, ben ik gestart met de opleiding tot Kynologisch Instructeur. Na afronding van de opleiding heb ik een aantal jaren lesgegeven aan puppen, pubers en volwassen honden. Geholpen met het opleiden van therapie- en hulphonden, en lesgegeven aan honden met uiteenlopend probleemgedrag. 

Naast dit werk ben ik ook al heel wat jaren werkzaam als kapster. En ben er inmiddels achter gekomen dat ik de mens in de spiegel, en de baas achter de hond heel interessant vind. In de zomer van 2020 de opleiding tot coach afgerond, met deze opleiding hoop ik meer te kunnen halen uit de relatie tussen hond en eigenaar.
In 2021 ben ik begonnen met de opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

In de toekomst wil ik me gaan richten op het werken met mensen in combinatie met (hun) hond. Dus voorlopig nog lang niet uitgeleerd. 
 

Bij de SPPD geaccrediteerd voor Kynologisch Instructeur. 

 

Hopelijk tot ziens!