Mijn naam is Linda Buist

Vanaf oktober 2022 geef ik Agility bij Erve Hond.

Mijn grote passie ligt bij dieren en met name bij honden. Van huis uit ben ik opgegroeid met honden van verschillende rassen.  Mijn eerste eigen hond was mijn Mechelse herder Tess. Met haar heb ik Agility voor beginners en gevorderden doorlopen. Uiteindelijk vonden we deze sport zo leuk dat we wedstrijden zijn gaan lopen. Dit hebben we 6 jaar met veel plezier gedaan.

Op dit moment heb ik een jonge Mechelse herder kruising, Joy.

Door een blessure aan haar rug is Agility voor haar helaas niet mogelijk, daarom ben ik mij gaan verdiepen in balans en coördinatie en Hoopers. Ook zijn we volop bezig met GG, gedrag en gehoorzaamheid, een leuke uitdaging.

Aangezien ik Joy als pup niet de makkelijkste vond ben ik mijn gaan verdiepen in gedrag van honden en hun en manier van leren en communiceren. Dit resulteerde uiteindelijk in de opleiding kynologisch instructeur welke ik in 2020 heb behaald. Aansluitend heb ik in 2021 bij de Agility Campus de opleiding Agility voor instructeurs doorlopen. Ik vind het ontzettend leuk om met Joy bezig te zijn maar ook andere mensen daarin te begeleiden. Als ik niet op het trainingsveld sta besteed ik mijn vrije tijd graag aan tekenen en schrijven en een beetje sporten.

 

Agility vind ik een fantastische sport. Vooral omdat de samenwerking tussen mens en hond centraal staat, samen leren en elkaar naar een hoger level tillen. Mijn doel tijdens mijn lessen is mensen op een positieve en leuke manier samen te laten werken met hun hond en ze te laten ervaren hoe leuk het is om samen bezig te zijn.

Graag tot op het veld!