Pré Agility / Agility

 

Heb je nog nooit eerder met je hond aan behendigheid gedaan, is je hond al wat ouder of juist nog heel jong? Vanaf de leeftijd van 8 maanden kun je starten om 18.30 met de cursus Pré Agility.
Daarbij gaan we spelenderwijze toestellen en oefeningen aanleren. De hond leert hierbij de positie van zijn lichaam efficiënt te veranderen. Hier bij zal hij zijn  lichaam ontwikkelen in balans, coördinatie, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Wil je na de Pré Agility verder in de behendigheid, of heb je al wat ervaring in de behendigheid? Dan kunnen jullie instromen in de behendigheidsgroep om 19.30 uur.
Bij behendigheid staan plezier en samenspel tussen hond en baas centraal staan. De honden leren diverse hindernissen te nemen onder leiding van de baas. Deze toestellen zijn onder andere een tunnel, een wip, een breedtesprong en diverse sprongen. We doen warming-up en cooling down oefeningen, vooruitstuuroefeningen, linksom en rechtsom sturen en we gaan het hebben over motivatie en belonen.
Veiligheid vinden wij heel belangrijk Daarom leren we jou en je hond in rustige gecontroleerde
stappen om de hondensport eigen te maken. In de beginnerscursus worden de toestellen
aangeleerd, aan de hand van de normen van de Agility Campus en wordt er een eenvoudig parcours gelopen. 
We trainen op een positieve manier. Dat betekent dat de hond altijd beloond wordt;
straffen heeft een averechts effect en zal het plezier bij de hond wegnemen. Ons doel is vrolijke honden die met veel plezier zullen werken.
Je hond moet om mee te kunnen doen wel de basiscommando’s beheren en vriendelijk zijn naar andere honden en mensen.