Mijn naam is Luc Uitslag,
In 2003 kreeg ik mijn eerste werker, een Duitse herder waarmee ik ben begonnen met trainen voornamelijk G&G. De jaren daarna heb ik Oud Duitse herders gehad. 

Op dit moment heb ik twee Chodsky Pes teefjes, Kenzi en Payka. Hiermee ben ik actief in de  G&G en  tracking en detectie, als er nog tijd over is dan frisbee ik met ze. 

Vanaf 2016 ben ik gediplomeerd Kynologisch instructeur. Daardoor kon ik anderen begeleiden met het opvoeden van hun hond. Door de jaren heel wat ervaring opgedaan met verschillende hondenrassen en doelgroepen. Van pup tot puber, en van huishond tot hulphond. Ook ervaring opgedaan met honden met probleemgedrag in de breedste zin van het woord, van angst tot en met uitvallen. Door de SPPD ben ik geaccrediteerd als Kynologisch Instructeur, wij voldoen aan een hoge standaard van (wetenschappelijke) opleiding, ervaring en nascholing.
Sinds 2017 gediplomeerd Tracking & Trailing Instructeur Level I & II . Daarnaast allerlei opleidingen en workshops gevolgd op het gebied van speuren, van tracking tot mantrailing en detectie en daarin nog lang niet uitgeleerd.
In de zomer van 2016 ben ik bij Stichting Oger SARdogs aangesloten. Een team van geweldige mensen dat elke keer weer gemotiveerd is. Zich volledig inzet om hond en mens op te leiden tot een inzetbare combinatie in het zoeken/vinden van vermiste personen en daarmee het dienen van een belangrijk maatschappelijk doel. Wegens tijdgebrek heb ik in 2021 de keuze gemaakt om hiermee te stoppen.
In 2021 ben ik begonnen aan de cursus Cranio-Sacraal therapie (Maureen Rogers), hiermee kunnen problemen aan het bewegingsapparaat worden behandelt wat zijn weerslag heeft op het gedrag van de hond. In 2022 heb ik deel I behaald en het tweede deel in 2023 met goed resultaat afgerond.  

Om mijn kennis op peil te houden volg ik opleidingen, cursussen en workshops. En wil ik me meer gaan verdiepen in beweging en pijn bij honden. Bij de SPPD geaccrediteerd voor Kynologisch Instructeur.

Graag tot ziens in één van de lessen of workshops!