Mijn naam is Luc Uitslag,
Al sinds mijn jongere jaren heb ik één of meerdere honden. In 2003 kreeg ik mijn eerste werker, een
Duitse herder, waarmee ik ben begonnen met trainen voornamelijk G&G. De jaren daarna heb ik Oud Duitse herders en Chodsky Pes gehad waarmee ik in de G&G en frisbee sport actief ben geraakt.
In 2016 heb ik de opleiding voor Kynologisch instructeur behaald. Daardoor kon ik ook anderen begeleiden met het opvoeden van hun hond. Al met al heel wat ervaring opgedaan met verschillende
hondenrassen en doelgroepen. Van pup tot puber, en van huishond tot hulphond. Ook ervaring opgedaan met honden met probleemgedrag in de breedste zin van het woord, van angst tot en met uitvallen.
In 2017 mijn Tracking & Trailing Level I & II certificaat behaald. Daarbij allerlei opleidingen en workshops gevolgd op het gebied van speuren, van tracking tot mantrailing en detectie en daarin nog lang niet uitgeleerd.
In de zomer van 2016 ben ik bij Stichting Oger SARdogs aangesloten. Een team van geweldige mensen dat elke keer weer gemotiveerd is. Zich volledig inzet om hond en mens op te leiden tot een inzetbare combinatie in het zoeken/vinden van vermiste personen en daarmee het dienen van een
belangrijk maatschappelijk doel. Bij Oger Sardogs train ik zelf met mijn jongste hond. Wegens tijdgebrek heb ik in 2021 de keuze gemaakt om hiermee te stoppen.
Op dit moment ben ik in het bezit van 2 Chodsky Pes teefjes, Kenzi en Payka. Hiermee doe ik aan
tracking en detectie, G&G en als er nog tijd over is dan frisbee ik ook met ze.
Om mijn kennis op peil te houden volg ik opleidingen, cursussen en workshops. En wil ik me meer gaan verdiepen in beweging en pijn bij honden.

Graag tot ziens in één van de lessen of workshops!

Mijn naam is Saskia Smit, kynologisch instructeur bij hondenschool Erve Hond.

 

Gek op dieren, waarvan een hond heel vaak op mijn verjaardagslijstje stond. 

Dus toen ik de deur uitging kwamen er al gauw honden in mijn leven. Dat waren maltezers en een boomertje waar ik nooit mee naar cursus ben geweest. Als ik daar aan terug denk dan heb ik heel wat fouten gemaakt jammer genoeg.

Inmiddels in het bezit van een kruising Mechelse herder X Border Collie teefje, Joy en een Australian Shepherd reu, Houston. Toen ik Joy kreeg ben ik begonnen met lessen op een hondenschool. Toen zij slimmer bleek dan ik, ben ik gestart met de opleiding tot Kynologisch Instructeur. Na afronding van de opleiding heb ik een aantal jaren lesgegeven aan puppen, pubers en volwassen honden. Geholpen met het opleiden van therapie- en hulphonden, en lesgegeven aan honden met uiteenlopend probleemgedrag. 

Naast dit werk ben ik ook al heel wat jaren werkzaam als kapster. En ben er inmiddels achter gekomen dat ik de mens in de spiegel, en de baas achter de hond heel interessant vind. Afgelopen zomer (2020) de opleiding tot coach afgerond, met deze opleiding hoop ik meer te kunnen halen uit de relatie tussen hond en eigenaar.
In 2021 ben ik begonnen met de opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

In de toekomst wil ik me gaan richten op het werken met mensen in combinatie met (hun) hond. Dus voorlopig nog lang niet uitgeleerd. 

 

Hopelijk tot ziens!